Pieczone warzywa

Potrzebujemy: Burak, batat, marchew, ziemniak, olej rzepakowy, sól himalajska, rozmaryn. Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy, obieramy, kroimy w plastry (cienkie jeśli chcemy aby warzywa były chrupiące). Rozkładamy pokrojone warzywa na papierze do pieczenia, smarujemy olejem i posypujemy rozmarynem i solą himalajską. Pieczemy około 30 min w 180 stopniach.

Sałatka z awokado, mandarynką i szpinakiem

Potrzebujemy: Awokado, orzechy włoskie, świeże liście szpinaku, cebula, mandarynki, pomidorki koktajlowe, mozzarella, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: Świeże liście szpinaku dokładnie płuczemy i suszymy. Wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone awokado, pokrojoną mozzarellę, orzechy włoskie, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, pokrojoną cebulę, obraną mandarynkę. Osobno w miseczce mieszamy...

Schab pieczony z ryżem i buraczkami

Potrzebujemy: Schab 1,2 kg, olej rzepakowy, czosnek (3 ząbki), cebula (2 sztuki większe), liść laurowy, ziele angielskie, odrobina mąki pszennej pełnoziarnistej, ryż paraboiled, buraczki, musztarda sarepska, sól, pieprz Przygotowanie: Schab marynujemy w oleju, soli, pieprzu, musztardzie posiekanej cebuli i przeciśniętym czosnku. Dorzucamy także kilka listków laurowych i ziele angielskie. Po...