Gulasz z indykiem i grzybami

Potrzebujemy: Czosnek, cebula, filet z indyka, borowiki i podgrzybki suszone, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, oregano, słodka papryka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, marchew, suszone pomidory, kasza gryczana, buraczki gotowane albo ćwikła.

Przygotowanie: Grzyby namaczamy w wodzie. Na oleju podsmażamy pokrojone mięso z czosnkiem i cebulą. Dodajemy namoczone, posiekane grzyby i chwilkę całość smażymy. Wlewamy odrobinę wody tylko aby zakryć składniki. Doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim, oregano, majerankiem. Wrzucamy również obraną i pokrojoną marchew lub inne warzywa korzeniowe (seler, pietruszka). Ja wszystko duszę pod przykryciem bardzo długo aby całość miała wyrazisty smak. Pod koniec dodajemy posiekane suszone pomidory i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwila gotowania bez przykrycia aż nadmiar wody odparuje a sos zgęstnieje.