Potrzebujemy: Olej rzepakowy, mąka pszenna, jajka, woda, gazowana, mleko 1,5%, sól, słodka papryka, ostra papryka, pieczarki, natka pietruszki, żółty ser, bułka tarta, pieprz, cebula, czosnek.
Przygotowanie: Na początku smażymy naleśniki. W misce dokładnie miksujemy/mieszamy mąkę wraz z odrobiną oleju, jajkiem, mlekiem, odrobiną wody gazowanej oraz solą. Smażymy na nieprzywierającej patelni już bez dodatku tłuszczu. Na tej samej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone w kostkę pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Gdy pieczarki się zrumienią i nadmiar wody odparuje – dodajemy posiekaną pietruszkę, dokładnie mieszamy i przekładamy do miski. Na gotowe naleśniki nakładamy plasterki żółtego sera, farsz pieczarkowy i zawijamy naleśniki tak aby nic z nich nie wypadało. Następnie obtaczamy je w rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na oleju. Gdy się zrumienią, przekładamy na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu.