Naleśniki z mąki kokosowej

Potrzebujemy: Mąka kokosowa, mąka pszenna, jajka, mleko 0,5%, woda gazowana, sól, cukier trzcinowy, jabłka, gruszki, cynamon, borówki, cukier puder.

Przygotowanie: Mąkę pszenną mieszamy z mąką kokosową (50:50). Dodajemy jajka. Ja na 40 g mąki łącznie dodałam 2 jajka. Odrobina mleka, wody gazowanej, szczypta soli, trochę cukru i dokładnie mieszamy/miksujemy. Jest to porcja na 3-4 naleśniki. Gruszki i jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Gotujemy w małej ilości wody aż owoce się rozpadną. Ja dodałam trochę cukru trzcinowego ponieważ jabłka były dość kwaśne. Cynamon do smaku. Następnie całość miksujemy i gotowe. Naleśniki smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Na koniec wystarczy polać musem, dodać borówki i cukier puder.