Kurczak zapiekany z mozzarellą i pomidorkami

Potrzebujemy: Filety z kurczaka, cebula, czosnek, papryka, pomidory z puszki, cukier trzcinowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, koncentrat pomidorowy, groszek konserwowy, pomidorki koktajlowe, ser żółty, mozzarella, estragon, papryka w proszku, parmezan, oliwa z oliwek.  

Przygotowanie: Na patelni na oliwie podsmażamy kawałki kurczaka z posiekanym czosnkiem, cebulą i pokrojoną papryką. Gdy kurczak się usmaży dolewamy pomidory z puszki i przyprawiamy odrobiną cukru oraz solą, pieprzem, ziołami. Czekamy aż nadmiar wody odparuje. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy koncentratem pomidorowym. Kurczaka z pomidorami wykładamy do naczynia i posypujemy groszkiem. Na wierzch kładziemy plasterki żółtego sera, mozzarellę oraz połówki pomidorków koktajlowych. Posypujemy estragonem. Piec w piekarniku w 180 stopniach aż do zrumienienia sera. Gotową zapiekanką posypujemy tartym parmezanem. Ja podałam z ryżem pełnoziarnistym wymieszanym z ryżem czerwonym.