Sernik bez rodzynek

Potrzebujemy: 200 g masła, 1 szklanka cukru pudru (ja dałam ok. 1/2 szklanki + cukier waniliowy + kilka kropel aromatu waniliowego), 6 jajek, 1 kg zmielonego twarogu, 150 ml śmietanki 30%, 40 g mąki ziemniaczanej, skórka pomarańczowa, czekolada gorzka, 2 łyżki mleka.

Przygotowanie: Masło ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, odrobiną olejku. Stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać zmielony twaróg, śmietankę i mąkę na jednolitą masę. Na końcu wymieszać delikatnie z ubitymi białkami i skórką pomarańczową. Piec w 180 stopniach ok. 60 min. Po przestygnięciu posmarować roztopioną na parze czekoladą z dodatkiem mleka i posypać skórką pomarańczową.