Potrzebujemy: Filet z kurczaka, papryka słodka, pieprz, sól, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek, mieszanka sałat z roszponką, zielony ogórek, papryka żółta i czerwona, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona, rukola, jogurt, szczypiorek, koperek.
Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i marynujemy w papryce słodkiej, soli, pieprzu, bazylii, ziołach prowansalskich i czosnku. Wstawiamy do lodówki. Mieszamy jogurt z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Sałatę dokładnie płuczemy i suszymy, paprykę kroimy, ogórka kroimy, cebulkę i pomidorki również. Piersi z kurczaka można przygotować na różne sposoby: na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu (ja wybrałam ten sposób), ugotować na parze lub upiec w piekarniku w folii lub rękawie. Teraz wystarczy wszystko nałożyć na talerz, polać sosem.