Potrzebujemy: 100 g mąki pszennej, 4 jajka (rozmiar L), 70 g cukru trzcinowego, 50 g mąki ziemniaczanej, szczypta soli.
Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Z białek oraz szczypty soli ubijamy pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy (zmniejszamy obroty miksera). Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną (mąki można wcześniej przesiać przez sito) i wsypujemy do masy jajecznej. Całość delikatnie mieszamy łopatką. Dokładnie rozmieszaną masę nakładamy łyżką na blachę pokrytą pergaminem w odstępach 2 cm. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach z termoobiegiem. Wyciągamy gdy biszkopty będą lekko złote. Biszkopty można upiec w foremkach do muffinek. Upieczone biszkopty wyciągnąć, przekroić i posmarować musem owocowym/budyniem/dżemem.