Potrzebujemy: Filety z kurczaka, cebula, włoszczyzna, papryka żółta, olej sezamowy, ziarna sezamu, sos sojowy, imbir, curry, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól, sok z cytryny, miód, ananas z puszki, mąka kukurydziana.
Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w paski, cebulkę w piórka. Wrzucamy do miski i tam mieszamy z curry, papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem, sokiem z cytryny, sosem sojowym, olejem, nasionami sezamu, startym imbirem, mąką kukurydzianą. Po dokładnym wymieszaniu wrzucamy na rozgrzaną patelnię – już bez tłuszczu! Po kilku minutach dodajemy pokrojone w paski warzywa: marchew, pietruszka, seler, por. Wszystko dusimy ok 20-30 min, dolewając ok. 1-2 szklanek wody. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i znów chwilkę gotujemy. Następnie pora na pokrojonego ananasa oraz kilka łyżek soku z puszki. Na koniec troszkę miodu.