Potrzebujemy: Kasza jaglana, mleko max 1,5%, gruszki, ananas (świeży lub z puszki), cynamon, jogurt naturalny, suszona żurawina, wiórki kokosowe.
Przygotowanie: Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem aby pozbyć się jej goryczki. Następnie gotujemy na mleku. Mleko co pewien czas dolewamy, ponieważ kasza szybko je wchłania. Gotową kaszę odstawiamy na moment do ostygnięcia. W międzyczasie obieramy gruszki, kroimy w mniejsze kawałki i blendujemy – mus gruszkowy gotowy. Następnie w innej miseczce tak samo postępujemy z ananasem. I w trzeciej już ostatniej miseczce mieszamy jogurt z wiórkami kokosowymi oraz z pokrojoną drobno żurawiną. Na dno naczynia nakładamy warstwę kaszy, oprószamy cynamonem, dodajemy mus gruszkowy. Następnie znowu nakładamy kaszę, oprószamy cynamonem i dodajemy mus ananasowy. Całość przykrywamy jogurtem.