Papryka faszerowana

Potrzebujemy: Papryka, mięso mielone z indyka, cebula, koperek, olej rzepakowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, oregano, bazylia, mozzarella, oliwa z oliwek, świeża bazylia, pomidor.

Przygotowanie: Odcinamy górę papryki. Wydrążamy. Na oleju podsmażamy cebulę, czosnek oraz mięso dodając przyprawy wedle smaku. Ja użyłam słodkiej i ostrej papryki, soli, pieprzu, oregano, bazylii, koperku oraz trochę chilli. Gdy mięso się usmaży, faszerujemy paprykę i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczemy aż do zrumienienia papryki. Nafaszerowaną paprykę można wcześniej posypać parmezanem lub innym serem. Mozzarellę kroimy w plastry tak jak pomidora, polewamy oliwą z oliwek i dodajemy świeżą bazylię.